fbpx

El temps del que disposàvem a Washington DC era breu i la llista de llocs on anar i museus a visitar semblava que cada vegada fos mes llarga, així que la única solució era reduir el màxim possible aquesta llista fins que quedessin només els llocs «imprescindibles» per a nosaltres. Anem per parts.


L’origen de Washington DC es remunta a l’any 1790, com a resultat del compromís entre els interessos del nord i el sud dels Estats Units. El disseny de la ciutat va anar a càrrec del francès L’
Enfant, creant un punt clau des del qual la ciutat aniria creixent: The National Mall, on es concentren els museus Smithsonian, els monuments nacionals i un gran nombre de memorials.

Vam arribar a Union Station a primera hora del matí i el temps era horrorós, no parava de ploure. Així que vam deixar les nostres motxilles a una taquilla de l’estació, vam comprar dos paraigües i vam decidir canviar una mica els plans, decidint que visitàvem sobre la marxa. Una de les altres sorpreses que ens vam endur va ser trobar tot el National Mall en obres…

Durant el matí vam optar a visitar el National Air and Space Museum i el National Museum of the American Indians, dels que parlarem en un altre post, ja que valen molt la pena.

Semblava que el dia anés millorant a estones, així que us deixem amb un petit recull dels llocs que vam decidir anar.

Arlington National Cementery: es tracta d’un cementiri militar americà de 250 hectàrees amb més de 320.000 làpides on estan enterrats tant soldats morts al camp de batalla com veterans de guerra, des de la Guerra de la Successió fins a la Guerra d’Iraq, passant per la del Vietnam o Corea.

De fet, el cementiri no forma part de Washington DC, ja que es troba passat el Riu Potomac, a l’estat de Virginia, però és molt fàcil arribar-hi caminant des de Lincoln Memorial.

 

Arlington National Cementery

Arlington National Cementery

Arlington National Cementery

Arlington National Cementery

 

Lincoln Memorial: situat a l’extrem del National Mall més pròxim al riu Potomac, una de les visites obligatòries si passes per Washington DC. Es tracta d’un «temple grec» de 36 columnes i 10 metres d’alçada, on hi ha una escultura de sis metres d’Abraham Lincoln!

Lloc on Martin Luther King va pronunciar el seu famós discurs «I have a dream» durant la Marxa per la Llibertat i el Treball a Washington l’any 1963, i on s’hi han produït nombroses concentracions històriques.

 

Lincoln Memorial

World War II Memorial: un dels molts memorials que podem trobar a la ciutat dedicats als soldats que han lluitat en alguna de les guerres nord-americanes, en aquest cas els soldats que van servir i van morir durant la Segona Guerra Mundial.

World War II Memorial

Washington Monument: monument commemoratiu al primer president dels Estats Units, George Washington. El podem trobar quasi a l’extrem oest del National Mall. Les vistes des de dalt de tot del monument son impressionants, des d’on es pot admirar tota la ciutat… però degut al terratrèmol del 2011 estava tancat.

Washington Memorial

Washington Memorial

U.S. Capitol: edifici on es troben les dues cambres de governs dels Estats Units, símbol per excel·lència de la democràcia al país. La visita al Capitol és molt recomanable segons diuen, però ja que el temps que disposàvem a la ciutat no ens ho permetia, vam optar per conformar-nos en admirar l’edifici neo-clàssic des de l’exterior…

Capitol Hill

The White House: que dir de La Casa Blanca? La veritat és que no ens cridava gaire l’atenció el fet de veure la residència del President dels Estats Units a través d’una reixa a metres de distància, així que la vam deixar per a últim moment, i cal dir que tot i les poques expectatives que li guardàvem, no ens va sorprendre en cap dels aspectes… Encara que, si us ve de pas, no ve de més que feu un petit passeig pels jardins que l’envolten…

I ara, us deixem amb alguna foto mes…

Capitol Hill

Capitol Hill

The National Mall

Capitol Hill

IMG_3646

The National Mall

The National Mall

Capitol Hill

Washington Monument

SI TE HA GUSTADO, ¡COMPARTE!

Artículos relacionados

Deja un comentario

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}